dimecres, 1 de febrer de 2012

Novel · la
 
  Factures Pagades

  Col · lecció L´Ull de Vidre, núm. 42
 Tusquets  Editors   Barcelona,  2012


A finals dels anys setanta, en una Nàpols sacsejada pels terratrèmols, un jove professor universitari viu a la deriva, amb escepticisme i spleen impertorbables fins a l’arribada de la Micaela, la nova lectora d’espanyol de la universitat, que remourà per sempre més la seva indolència. Aquesta turbulenta història d’amor serà el fil conductor de les peripècies del protagonista, enmig d’un bigarrat grup d’amics i coneguts, i també el referent dels seus viatges per França, Anglaterra, nord d’Àfrica, Amèrica del Nord o –rere la pista del vicecònsol Eduard Toda i Güell– una Xina on la revolució i la gorra de Mao Tse-tung ja es venien a preu de saldo com a record per als primers turistes. Novel·la de formació, Factures pagades és també un riquíssim recull d’aquelles impressions, vivències i lectures que marquen una vida, alhora que l’autor, no sense causticitat i «humor sabadellenc», passa comptes d’una època i de les referències culturals d’una generació. I és que, com afirma un dels personatges, «tothom té factures pagades i factures per pagar a les carpetes de la calaixera del cuore».

3 comentaris:

 1. Com desconeixía aquesta façeta deva d'escriptor!! Quina il.lusió! Me la compro segur perque aquesta sinopsi la fà molt atractiva i soc una amant de les novel.les!! Ja me la firmarás, oi? Un petonás i molta sort.

  ResponSuprimeix
 2. Molt maca la cara del blog. Ara falta omplir-lo.
  Quina il•lusió oi veure el teu llibre imprès?
  Ja te'l comentaré quan l'hagi llegit sencer.

  Felicitats!!

  ResponSuprimeix
 3. Benvolgut veí,

  M'he assabentat que han sortit a la llum les "Factures Pagades" i és una molt bona notícia per la qual et felicito. Espero compartir amb tu en algun moment aquestes factures.
  Iñaki

  ResponSuprimeix